Belföld

Orbán Viktor amerikai geopolitikai szaktekintéllyel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta John Mearsheimer világhírű amerikai politológus professzort, akit korunk egyik legmeghatározóbb és legrealistább nemzetközi kapcsolatok szakértőjeként tartanak számon – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor amerikai geopolitikai szaktekintéllyel tárgyalt
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) fogadja John Mearsheimer világhírű amerikai politológus professzort (j) a Karmelita kolostorban 2022. november 8-án. Középen Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A kötetlen beszélgetésen, melyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is, elsősorban az ukrajnai háború okairól, előzményeiről és lehetséges kimeneteleiről volt szó.

Egyetértettek abban, hogy az ukrajnai háború az elmúlt évtizedek legveszélyesebb konfliktusa, amelyet mielőbb le kell zárni

– ismertette Havasi Bertalan.

John Mearsheimer számos külpolitikai, történelmi, nagyhatalmi témájú elemző kötet szerzője, a világpolitikai folyamatokat és az államok szerepét, viselkedését realista módon közelíti meg.

Kapcsolódó írásaink