Belföld

Magyarországon a legalacsonyabb a lakossági áram ára

Magyarországon a legalacsonyabb a lakossági áram ára – kommentálta a Fidesz Varju László (DK) nyilatkozatát hétfőn.

Magyarországon a legalacsonyabb a lakossági áram ára
Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

„Gyurcsányék semmit sem változnak: hazudnak és álságosak” – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben, amely úgy folytatódik: „Gyurcsány tizenötször emelte a rezsit, az áram árát a duplájára, a gáz árát a háromszorosára, a rezsicsökkentést meg mindig is el akarta törölni.”

A magyar családok a legvédettebbek a szankciós energiaáremelkedéstől, a lakossági áram és gáz ára Magyarországon a legalacsonyabb uniós szinten – mutatott rá a nagyobbik kormánypárt.

„Gyurcsányék naponta megvédik a szankciókat. Lám, így beszélnek azok, akikhez idegen hatalmak gurítják a dollárokat, hogy adják fel a nemzeti és európai érdekeket, akár annak árán is, ha a magyarok előtt is elzárnák a földgázt, az olajat és az áramot” – írták.

A kommüniké szerint megélhetési válság a brüsszeli szankciók miatt veszélyezteti az európaiakat, mert a szankciók következtében az egekbe emelkednek az árak, az infláció, egyre többet kell fizetni az áramért, a földgázért és az élelmiszerekért is.

Varju László, a DK alelnöke hétfőn azt mondta, hogy egy aznapi kimutatás szerint Magyarországon a legdrágább az áram az egész Európai Unióban.

Kapcsolódó írásaink