Belföld

Fontos célkitűzés az élhető lakóhelyek kialakítása

A kabinet fontos célkitűzése, hogy a városok, lakóhelyek élhetők legyenek, ennek egyik fontos feltétele az ezt segítő közlekedés kialakítása. A teherszállítást szolgáló e-cargo teherkerékpárok beszerzésére négyszázmillió forintos keret áll rendelkezésre.

Fontos célkitűzés az élhető lakóhelyek kialakítása
Révész Máriusz államtitkár (b) és Kovács Róbert Antal (Fidesz–KDNP), Kőbánya polgármestere
Fotó: Kovács Tamás/MTI

Rendkívül fontos cél, hogy a települések élhetők legyenek, s ennek egyik fontos feltétele az ezt segítő közlekedés kialakítása – hangsúlyozta Révész Máriusz kedden Kőbányán. Az Aktív Magyarországért felelős államtitkár azután nyilatkozott, miután átadták az önkormányzat és a Kőrösi Nonprofit Kft. pályázatain támogatást kapott öt-öt e-cargo teherkerékpárt.

Révész Máriusz elmondta, a kormány különböző programokkal segíti a biciklizés terjedését. Példaként említette, hogy az elektromos rásegítésű kerékpárok támogatására kétmilliárd forintot fordítottak, s ezzel tizennégyezer elektromos eszköz vásárlását segítették elő. A városi teherszállítást szolgáló e-cargók beszerzésére négyszázmillió forint áll rendelkezésre, amelyből eddig kétszáz jármű beszerzését támogatták.

Hozzátette, a parlament tavalyi döntése alapján a munkaadók kerékpárvásárlással támogathatják munkavállalóikat, a vételárat, illetve a szervizelést pedig elszámolhatják költségként.

D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere kiemelte, az önkormányzat elkötelezett a kerékpározást segítő fejlesztésekben. Nagy lépéseket tettek azért, hogy a kerületben minél többen közlekedjenek így. Kérdésre válaszolva D. Kovács Róbert Antal elmondta, hogy egy e-cargo kerékpár beszerzési értéke 1,1 millió forint plusz áfa volt.

Kapcsolódó írásaink

Megújult a Balatoni Bringakör több mint fele

ĀŐsztől 114 kilométeren korszerűbb úton lehet kerékpározni a Balaton körül - ismertette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében