Sport

Megújult a Balatoni Bringakör több mint fele

Ősztől 114 kilométeren korszerűbb úton lehet kerékpározni a Balaton körül – ismertette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében

A Balatoni Bringakör komplex fejlesztése 2019 áprilisában kezdődött a NIF beruházásában, azóta a 205 kilométer hosszú Balatoni Bringakör több mint fele már megújult.

Megújult a Balatoni Bringakör több mint fele
Képünk illusztráció
Fotó: ilovebalaton.hu

A NIF hangsúlyozza: az elmúlt években jelentősen megnövekedett a kerékpározást mint aktív turisztikai formát választók száma, ezért kiemelt jelentőségűek a kerékpáros fejlesztések.
A közleményben ismertetik: befejeződtek a Balaton déli partjának középső és keleti részét érintő munkálatok. A Zamárdi–Balatonlelle közötti, 28,9 kilométer hosszú szakaszt a STRABAG Általános Építő Kft., a Colas Út Zrt. és a Reaszfalt Kft. kivitelezte nettó 956 millió forintért.

A Siófok–Balatonakarattya közötti, 28,9 kilométeres szakaszon a kivitelezési munkákat a STRABAG Általános Építő Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft. végezte nettó 825 millió forintért.

Az északi parton a Tihany–Alsóörs–Balatonkenese közötti, 29,6 kilométeres szakasz fejlesztését a STRABAG Általános Építő Kft., a Hazai Építőgép Társulás Zrt. és az ALPOK TERRA Kft. végezte nettó 1,6 milliárd forint értékben.
Legutóbb, ősszel a Balatonakarattya–Balatonfűzfő közötti szakaszt adták át.

A Balatoni Bringakör komplex fejlesztése 14 balatoni települést érintett. A beruházások összértéke meghaladta a bruttó 5 milliárd forintot, ennek mintegy felét az unió finanszírozta – ismertetik a közleményben.

Kapcsolódó írásaink