Belföld

Támogatást kapnak a vizes sportlétesítmények

Vissza nem fizetendő támogatást nyújt a vizes sportlétesítmények üzemeltetésére a Sportért Felelős Államtitkárság. A honvédelmi tárca a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Nemzeti Sportközpontok bevonásával mérte föl az egyes ingatlanok rezsiköltségeit.

Támogatást kapnak a vizes sportlétesítmények
Az államtitkárság segítségével működésben maradhat számos uszoda (Képünk illusztráció)
Fotó: MH

Kormányzati forrásból vissza nem fizetendő támogatást nyújt az idei naptári év végéig több vizes sportlétesítménynek a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága - közölte a tárca csütörtökön. Mint írták, a kialakult helyzet enyhítése érdekében tartották szükségesnek az azonnali intézkedést.

Az egyeztetés során a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Nemzeti Sportközpontok bevonásával felmérték a hazai úszó-, vízilabda, műugró, mű- és szinkronúszó, illetve a kajak-kenu, öttusa, triatlon és a lakossági amatőr- és szabadidő sportolók számára kiemelten fontos objektumok fogyasztási adatait és a közüzemi díjak változásával felvetődő többletterheket.

Aláhúzták, a szomszédos országban zajló fegyveres konfliktus miatt megemelkedett energiaköltségek jelentős terhet rónak mind az állami, mind az önkormányzati szereplőkre. A tárca közölte, támogatottak körét szakmai szempontok alapján választják ki. A juttatásért cserében az önkormányzat/fenntartó meghatározott vállalásokat tesz annak érdekében, hogy a versenysport, az utánpótlássport és lehetőség szerint az MÚSZ Úszó Nemzet Program se sérüljön.

Kapcsolódó írásaink