Belföld

Idén 225 ezer embert fogtak el tiltott határátlépés közben

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, Bakondi György azt mondta, a szerb–magyar határ térségében feltorlódtak az illegális határátlépők, mert a magyar határt nagyon szigorúan őrzik

Szólt arról is, hogy jelenleg több mint 3,7 millió regisztrált menekült van Törökországban, de azt megbecsülni sem lehet, hogy mennyien lehetnek ott illegálisan.

Idén 225 ezer embert fogtak el tiltott határátlépés közben
Bakondi György: Idén már 225 ezer határsértőt fogtak el
Fotó: police.hu

Bakondi György szavai szerint az utóbbi években jelentősen nőtt az Iránból, Afganisztánból, Indiából, Pakisztánból és Nepálból érkezők száma. Hozzátette: a migrációs „csomópont” áttevődött a görög zöldhatárra, majd innen Bulgárián, Észak-Macedónián és Szerbián keresztül érkeznek az emberek a magyar határhoz.

A magyar kerítésnek van egy bizonyos terelő hatása, amit erősített az, hogy Szlovéniában elbontják a kerítést – mondta, hozzátéve, hogy ugyanakkor az embercsempészek továbbra is a magyar határon próbálják átjuttatni a migránsokat.

Bakondi György az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában elmondta azt is, hogy a magyar–szerb határon osztrák, cseh, szlovák és török rendőrök is segítik magyar kollégáik munkáját. 

Hangsúlyozta, úgy tűnik, egyre több ország ismeri fel, hogy az Európai Unió „súlyosan elhibázott migrációs politikájával” szemben, a szétosztást sürgető kvóták helyett a határok őrizetére kell hangsúlyt fektetni.

Embercsempészet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Dr. Szilágyi László, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyészségi csoportvezető ügyész az ukrán és a román határon keresztül zajló szervezett embercsempészet sajátosságaiba avat be minket. Mivel a megyében öt ügyészség is a határ mentén fekszik, a kollégák felkészültek az ilyen jellegű ügyekre.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink