Belföld

Mellékutak újulnak meg 31,6 milliárd forintból

A fejlesztésekben az árkok és az átereszek is megújulnak

Idén és jövőre 160 kilométernyi mellékutat újít meg 31,6 milliárd forintból a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Mellékutak újulnak meg 31,6 milliárd forintból
Eddig összességében 241 út 592 kilométernyi szakasza újult meg 65 milliárd forint értékben
Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A társaság szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint egy nagyobb fejlesztés úgynevezett maradványkeretéből megvalósuló program országosan 89 útszakaszt érint; eddig 21 útszakaszon 31,5 kilométernyi mellékút újult meg, további 16 szakaszon pedig már elindultak a munkálatok.

A TOP finanszírozásában eddig összességében 241 út 592 kilométernyi szakasza újult meg 65 milliárd forint értékben. A jelenlegi 160 kilométernyi fejlesztés ennek a maradványkeretéből valósul meg – tették hozzá.

A közleményben ismertették, hogy a program támogatási forrásaiból megvalósuló projektekben a szakemberek gondoskodnak a meglévő burkolat profilmarásáról, megerősítéséről, a teljes felületen új aszfalt kötő- és kopóréteg beépítéséről és új stabilizált padka építéséről is.

A fejlesztésekben az árkok és az átereszek is megújulnak, kicserélik a KRESZ-táblákat, és új, tartós útburkolati jeleket festenek fel.
 

Kapcsolódó írásaink