Belföld

Kiárusítja ingatlanjait az MSZP

A HVG írt róla, hogy az MSZP elkezdte ingatlanvagyonának egy részét kiárusítani. A 14 értékesítésre szánt ingatlan közül a VII. kerületi Dob utcában található éppen most kelt el 81 millió forintért a lap információi szerint. Ez az összeg azonban egyből gyanússá válik, ha megnézzük az ingatlan elhelyezkedését, valamint a környék négyzetméterárait.

Kiárusítja ingatlanjait az MSZP
Nem ez az első gyanús ingatlaneladás, ami árnyékot vet az MSZP-re
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A Dob utca és az Erzsébet körút sarkán áll az a ház, amelynek földszinti, 196 négyzetméteres ingatlanjáért valaki 81 millió forintot fizetett a tulajdonosnak, a Magyar Szocialista Pártnak. Ezen bárki joggal meglepődhet, aki egy kicsit is jártas Budapest ingatlanárai terén.

A VII. kerület, ahogyan a belvárosi kerületek nagy része, nem az olcsó négyzetméterárakról híres. Elhelyezkedés, állapot, valamint hasznosíthatóság tekintetében 374 ezertől akár 2,5 millióig is terjedhetnek a négyzetméterárak.

A Dob utcában található ingatlan, amely mindig is az MSZP tulajdonában volt, a párt lakossági ügyfélszolgálati irodahálózatának volt a része. Ezt az üzlethelyiségként is hasznosítható ingatlant adta el most az MSZP, azonban a tulajdonos kilétéről egyelőre semmit nem tudni.

Az adásvételi papírokat pénteken írták alá, így a vevő személye egyelőre nem ismert, azonban az biztos, hogy a szerződést még a szombati tisztújító kongresszus előtt Tóth Bertalan társelnök írta alá. Tóth egyébként nem indult újra az elnökválasztáson.

A volt társelnök mindenesetre megerősítette az ingatlan eladásának a tényét, valamint kiemelte, hogy az a felbecsült 75 milliós összegnél magasabb áron, 81 millió forintért kelt el. Ennek kapcsán Tóth azt is elmondta, azért éppen ezeket az ingatlanokat értékesítik most, mert ezekről lekerült nemrég a jelzálog, így tehermentesek.

Természetesen mint minden hasonló MSZP-s akciónál, rögtön felmerült Tóth Csaba neve a vevők között. A korábban elnökségi tagként dolgozó, a tisztújításon a XIV. kerület szervezet elnökének újraválasztott Tóth neve ugyanis már korábban előkerült a párt ingatlanjainak értékesítése kapcsán.

Tulajdoni lap hiányában azonban egyelőre Tóth Bertalan szavára vagyunk utalva, aki a vevő kapcsán elmondta: „nem, nem Tóth Csaba vagy a cége a vevő.”

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom