Belföld

Hallgatnak az MSZP vezetői a keszthelyi székház akciós eladásáról

Egyelőre hallgat az MSZP vezetése arról, miért adják/adták el a háromszáz négyzetméteres keszthelyi pártszékházat harminckétmillió forintért. A pártelnök és a pártigazgató a kérdéseinkre nem válaszolt.

Hallgatnak az MSZP vezetői a keszthelyi székház akciós eladásáról
Az MSZP keszthelyi székháza
Fotó: Google

Végkiárusítás a szocialista pártban (MH, 2022. augusztus 17.) című cikkünkben számoltunk be arról, hogy diszkontáron, harminckétmillió forintért kelhetett el az MSZP háromszáz négyzetméteres székháza Keszthely belvárosában. Írásunk megjelenése előtt e-mailben kerestük meg Tóth Bertalant, az MSZP elnökét és Molnár Zsolt pártigazgatót az alábbi kérdésekkel:

Lapunk információi szerint az MSZP 32 millió forintért árulja/adta el keszthelyi székházát. Megfelel-e ez a vételár a valóságnak?
Miért volt szükség az értékesítésre?
Mi az oka a környék ingatlanáraitól jelentősen eltérő vételárnak?

Az elküldött kérdések mellett tisztázandó lenne az is, hogy az eladást megelőzte-e egyáltalán független értékbecslés és/vagy meghirdették-e az ingatlant nyilvánosan is?

Az MSZP vezetői megkeresésünkre nem reagáltak, úgy is mondhatnánk, fülük botját sem mozgatták. Úgy tűnik, már a jó hírnév és a látszat sem szempont az egykori kormánypártnál, amelynek támogatottsága a közvélemény-kutatások alapján jelenleg a parlamenti küszöbtől is mesze jár.

A párt belső internetes fórumain, például az MSZP Szimpatizánsok Csoportja nevet viselő Facebook-oldalon sokakban megütközést váltott ki az eladás ténye is, a vételár még inkább. A Keszthely belvárosában, a Rákóczi tér 21. szám alatt található kétszintes épület háromszáz négyzetméter alapterületű. Ilyen paraméterekkel 110-130 millió forint vételáron hirdetik az ingatlanokat a városban. A földszinti rész 150 négyzetméteres, ezt a párt egyébként bérbe adta, itt a bérlők két üzlethelyiséget alakítottak ki. A tetőtéri rész szintén 150 négyzetméteres.

Érdeklődtünk a helyi szervezetnél is, ki a vevő, miért történt az eladás, de ezt nem tudták megmondani. A párt szervezeti és működési szabályzata szerint a párt tulajdonában lévő ingatlan értékesítése csak a párt elnökségének jóváhagyásával, az elnök, illetve a pártigazgató ellenjegyzésével történhet.

Kapcsolódó írásaink