Belföld

Jövőre is folytatódik a Széchenyi Kártya Program

Rendkívül hátrányos gazdasági következményekkel járnak a brüsszeli szankciók a hazai kkv-szektor számára.  E helyzetben a kormánynak kézzelfogható segítséget kell nyújtania - így ide sorol például a Széchenyi Kártya Program folytatása is 2023-ban.

Jövőre is folytatódik a Széchenyi Kártya Program
Nagy Márton: A kormánynak kézzelfogható segítséget kell nyújtania a kkv szektornak
Fotó: MH

A kabinet mindent megtesz, hogy a káros brüsszeli szankciók minél kisseb gondot okozzanak a hazai kkv szektornak – jelentette be hétfőn Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Mint a tárcavezető hangsúlyozta, a Széchenyi Kártya Programban januártól hat termék marad. Így a folyószámla- és likviditási hitel mellett továbbra is elérhetők lesznek a kisebb vállalkozásoknak szóló termékek, a turisztikai és agrárágazatot segítő programok (Széchenyi Turisztikai Kártya és Agrár Széchenyi Beruházási Hitel) és az energiahatékonysági fejlesztéseket támogató Széchenyi Zöld Beruházási Hitel is.

Nagy Márton közleményében aláhúzta, a Széchenyi Kártya Program kulcsszerepet játszik a kormány által bejelentett Feldolgozóipari KKV Energiaköltség és Beruházás Támogatási Programban is. A részt vevő vállalatok számára ugyanis lehetőség van arra, hogy az energiahatékonysági beruházásaikat a kedvező, öt százalékos kamat mellett elérhető Széchenyi Zöld Beruházási Hitel segítségével hajtsák végre. A hitel igénybevételekor pedig a kormány önerőtámogatást nyújt legfeljebb a beruházás összköltségének tizenöt százalékának erejéig.

A brüsszeli szankciók rendkívül hátrányos gazdasági következményekkel járnak a hazai kkv-k számára – emlékeztetett a tárcavezető. A kamatlábak magasak, a hitelfeltételek szigorodnak, forgóeszközhitel-szükséglet megnőtt, az energiahatékonysági fejlesztésekhez pedig forrásokra van szükségük – írta. Hozzátette, ebben a helyzetben a kormánynak kézzelfogható segítséget kell nyújtania.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom