Belföld

Gyurcsányék soha nem a nemzeti érdekekért dolgoztak

A Fidesz közleménye szerint Dobrev Klára bevallotta, hogy Magyarország ellen dolgozik.

Gyurcsányék soha nem a nemzeti érdekekért dolgoztak
Gyurcsányné Dobrev Klára az árnyékkormány szövetségi politikájáról egyeztetett nagykövetségi vezetőkkel
Fotó: MH

Gyurcsányék akkor is a szankció mellett, ha a magyarok gáz nélkül maradnak – reagált közleményében a Fidesz Varju László (DK) nyilatkozatára. A közleményben úgy fogalmaznak: „Gyurcsányék ismét nyilvánvalóvá tették, hogy ők aztán tényleg nem a magyarok érdekeit képviselik, akkor is kitartanak a szankciók mellett, ha emiatt a magyarok gáz nélkül maradnak. Azt is tudjuk, hogy miért teszik ezt, pontosan ezért fizetik külföldről a dollárbaloldalt. Orosz gáz nélkül a magyar családok, a vállalkozások és a gazdaság tönkremennének. Gyurcsányékat azonban ez se zavarja, a hatalomért és a pénzért mindenre képesek. Az EU-csúcson a magyar miniszterelnök elérte, hogy Magyarország újabb mentesítést kapjon a szankció alól, és ezzel megőrizzük Magyarország biztonságos gázellátását.”

A Fidesz a későbbi közleményében Dobrev Klára (DK) közleményére reagált: Gyurcsányné bevallotta, hogy Magyarország ellen dolgozik. A közleményben úgy írják, Gyurcsányné ma gyakorlatilag bevallotta, hogy már nemcsak a színfalak mögött áskálódik Magyarország ellen, hanem nyíltan roadshow-zik azért, hogy hazánk ne kapja meg az uniós forrásokat, és ismét ők kerülhessenek hatalomra. A demokráciáról prédikáló Gyurcsányné figyelmét elkerülte, hogy a magyarok demokratikus választásokon sokadszorra is világosan megüzenték, hogy nem kérnek belőlük. Pont azért nem, mert Gyurcsányék soha nem a nemzeti érdekekért dolgoztak – írják a közleményben. 

Huszonöt európai ország nagykövetségének vezetőivel egyeztetett a jogállamisági eljárásról, az uniós pénzekről, az árnyékkormány szövetségi politikájáról és a NATO-bővítéséről pénteken Dobrev Klára.  A DK árnyék-miniszterelnöke erről egy online sajtótájékoztatón beszélt – tudatta a távirati iroda. 

Az EP-képviselő az uniós pénzek témáját boncolgatva elmondta, a találkozón világossá tette, hogy „minden egyes eurócentet” a magyar civil szervezeteknek, kisvállalkozásoknak és önkormányzatoknak kell megkapniuk. Az uniós pénzeket nem szabad többé arra a „korrupt rendszerre” bízni, ami az elmúlt 12 évben azoknak a „jelentős részét ellopja” – szögezte le.
Meg kell változtatni a támogatások rendszerét, ez az egyetlen garancia arra, hogy a pénzek tényleg oda menjenek és azok kapják meg azokat, akiknek kell – fogalmazott.

Saját korábban készített törvényjavaslataikat felidézve Dobrev Klára hangsúlyozta, a DK árnyékkormánya csatlakozna az Európai Ügyészséghez, politikailag függetlenné tenné a bíróságokat és az ügyészséget, módosítaná az Alkotmánybíróság „jelenlegi, jogállamot korlátozó működését”, valamint helyreállítaná a „kiegyensúlyozott tájékoztatást és a sajtószabadságot”. A szövetségi politikájukra áttérve leszögezte, európai, magyar polgárként tekintenek önmagukra és megkérdőjelezhetetlennek tartják, hogy Magyarországnak az EU-ban van a helye.
A tervezett finn és svéd NATO-csatlakozásról kijelentette, hogy Magyarország biztonságát csak a NATO tudja garantálni, ezért magyar nemzeti érdek, hogy a szervezet még erősebb legyen, és tovább növekedjen védelmi képessége.

Kapcsolódó írásaink

Baljós árnyak

ĀDobrev Klára bemutatta „árnyékkormányának” tagjait. Listája tele van a múlt kísérteteivel.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom