Belföld

Erőt adnak a magyar katonáknak a Lynxek

A lánctalpas, páncélozott, harminc milliméteres gépágyúval felszerelt gyalogsági harcjárműveknek köszönhetően a Magyar Honvédség és a magyar védelmi ipar is erősödik – hangoztatta az MTI-nek Vauver Viktor, a Magyar Honvédség alezredese.

Erőt adnak a magyar katonáknak a Lynxek
A Hősök terén délután négy óráig lehetett megnézni a harcjárművet
Fotó: Purger Tamás / Magyar hírlap

A gyalogsági harcjárművet jegyző Rheinmetall 2023-ig negyvenhat darab Lynxet szállít Magyarországra, ahol 2029-ig további százhetvenkét darabot gyártanak majd – hangoztatta az MTI-nek vasárnap Vauver Viktor alezredes. A honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokságának munkatársa kifejtette, a honvédelmi alap segítségével még az infláció ellenére is képesek leszünk a haderőfejlesztés folytatására.

Vauver Viktor, a fővárosban zajló haditechnikai bemutató helyszíni koordinátoraként beszámolt arról is, hogy a Hősök terén az érdeklődők a harminc milliméteres gépágyúval szerelt Lynx mellett találkozhatnak például a török gyártású szállító járművel, a Gidránnal is. Az MTI kérdésére válaszolva elmondta, a kiállítást követően a Lynxet Hódmezővásárhelyre szállítják, ahol a német szakemberek segítségével megkezdődik a harcjárművet kezelő személyzet képzése.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom