Belföld

A közösségi média felé is nyit a Katolikus Szeretetszolgálat

Facebook-oldalt indított a Katolikus Szeretetszolgálat annak reményében, hogy a társadalommal való kapcsolatuk mellett az egyházon belüli intézményi kapcsolataik is gyümölcsözőbbé, egységesebbé és egymást erősítővé válhatnak.

A közösségi média felé is nyit a Katolikus Szeretetszolgálat
Fotó: Katolikus Szeretetszolgálat

A Katolikus Szeretetszolgálat a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia központi intézményeinek egyike. Intézményeivel, ellátottjaival, dolgozóival és különböző projektjeivel azon munkálkodik, hogy élő tanúságtevője legyen a szolgáló szeretetnek, amely a fiatalokat, időseket és a családokat is egyaránt megszólítja.

A keresztény civil szervezet a közelmúltban immár hivatalos Facebook-oldallal is igyekszik elérni a híveket, és tájékoztatást adni tevékenységéről. A szeretetszolgálat egyébként Magyarországon a szociális szakma legrégebb óta folyamatosan működő egyházi fenntartású szakmai szervezete.

Az általuk szerkesztett és kiadott Módszertani Futár hónapról hónapra nyújt információt, lelki és szellemi táplálékot az olvasóinak. A szeretetszolgálat kiemelten és országosan foglalkozik a demencia, valamint az ifjúságvédelem és a természetes családtervezés területeivel is.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Fotó: Pexels

Közösségi oldalukon a szervezet központi hírei, eseményei, közleményei olvashatók első kézből, illetve a követők betekintést nyerhetnek az intézményeik mindennapi életébe is.

Családi napok, kirándulások, különböző pályázatok és fejlesztések, valamint a közös ünnepeikről készült beszámolók azok, amelyeken keresztül leginkább megmutatkozik a közösségi életük. 

Facebook-oldaluk létrehozásával abban bíznak, hogy nem csupán a társadalommal való kapcsolatuk, hanem az egyházon belüli intézményi kapcsolataik is még gyümölcsözőbbé, egységesebbé és egymást erősítővé válhatnak.

Kapcsolódó írásaink

Csákvár, ahol takarékosságra nevelnek

ĀA tervezés, az előrelátás a legfontosabb a Katolikus Szeretetszolgálat által fenntartott családok átmeneti otthonában, ahol elsősorban a szükségletekre reagálnak