Belföld

Tekerj le otthon, töltődj fel nálunk!

Nappali melegedőt és közösségi teret nyittat novemberben a Tolna megyei Gerjen polgármestere az óvoda korábbi épületében. Erről posztolt Romhányi Károly hétfőn délután. 

Tekerj le otthon, töltődj fel nálunk!
Az új akció plakátja a Tolna megyei Gerjenben
Fotó: Facebook/Romhányi Károly

Tekerj le otthon, töltődj fel nálunk! Így kezdi a bejegyzését Romhányi Károly, aki leírja, sokat gondolkodtak azon, hogyan tudnának az elkövetkező időszakban enyhíteni a lakosság gondjain, energiafelhasználásán, és arra jutottak, hogy kialakítanak egy olyan teret, ahol egyrészt melegedni lehet, másrészt alkalmas a közösségépítésre is.

Romhányi Károly polgármester
Romhányi Károly polgármester
Fotó: MH

„Örömmel jelentem be legújabb programunkat, amely novembertől lesz elérhető településünkön” – írja a polgármester. „Óvodánk korábbi épületében az egyik termet átalakítjuk és berendezzük, hogy a fűtési időszak alatt helyszínt biztosítsunk mindazok számára, akik otthon spórolni szeretnének napközben, és a fűtést letekernék.”

A cél segíteni az energiaszámlák mérséklésében, gondoskodni az egyedül élő vagy/és alacsony bevétellel rendelkezőkről és teret biztosítani a közösségi életnek.

„Ez az új helyszín nemcsak egy fűtött hely lesz településünk központjában, hanem az őszi–téli időszak délutánjaira, kora estéire, hétvégéire készülünk itt programokkal kicsiknek, nagyoknak és felnőtteknek egyaránt.”

Kapcsolódó írásaink