Belföld

Életveszélyben van a középiskolás, akit megszúrt az osztálytársa

Életveszélyes sérülést szenvedett az a 18 éves fővárosi középiskolás, akit egy késsel többször nyaktájékon szúrt az egyik osztálytársa hétfőn délelőtt egy I. kerületi technikumban – közölte Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Életveszélyben van a középiskolás, akit megszúrt az osztálytársa
Budapesti Rendőr-főkapitányság
Fotó: Police.hu

A budapesti sajtótájékoztatón Csécsi Soma azt mondta, a támadót a helyszínen elfogták, őrizetbe vették, és emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indítottak ellene eljárást. A gyanúsított megtagadta a vallomást.

A szóvivő ismertette: a rendőrségre nem sokkal fél 9 előtt érkezett bejelentés a bűntényről. A támadót, aki szintén tanuló, a helyszínen elfogták, a rendőrök kihallgattak továbbá 13 tanút, köztük több tanulót. A nyomozók átkutatták a támadó táskáját, amelyben kalapácsot és ollót is találtak, mondta Csécsi Soma.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a sérültet a mentők kórházba vitték.

A BRFK doorstep sajtótájékoztatója: 

Objektum doboz

A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum (BGSZC) hétfő délután az MTI-nek megerősítette, az eset a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumukban történt. Azt írták: az esetnek semmilyen előzménye nem volt. A közleményükben – a későbbi rendőrségi bejelentéssel ellentétben – az szerepel, hogy „a sértett tanulónak 8 napon belül gyógyuló sérülései vannak”. Kitértek arra, az eset után az intézmény igazgatója a tantestületet és a diákokat is iskolagyűlés keretében tájékoztatta a történtekről. A tanulók számára szükség esetén iskolapszichológus is rendelkezésre áll – tudatta az iskola.