Belföld

LMP-s tisztújítás a zöldfordulat jegyében

Kétéves mandátumokról döntöttek a budapesti regionális pártkongresszuson

Az LMP budapesti elnökévé választotta Szilvágyi Lászlót, míg elnökségi tagnak Süveg Annát, Hanák Gábort, Varga Zsoltot és Sánta Mihályt a szombaton tartott regionális kongresszusán – közölte a párt.

LMP-s tisztújítás a zöldfordulat jegyében
Zöldpárti mondandók
Fotó: Facebook/Szilvágyi László

A tájékoztatás szerint az új fővárosi vezetés mandátuma két évre szól. Szilvágyi László, az LMP XV. kerületi önkormányzati képviselője Ferenczi István korábbi elnököt váltja pozíciójában. Szilvágyi 12 éve önkormányzati képviselő Rákospalotán, illetve a zöldpárt felügyelőbizottságának tagja – írták.

A közlemény szerint Magyarország Zöld Pártja ebben az időszakban a legfontosabb feladatának tartja bebizonyítani, hogy lehet határozott, bátor, a konfliktusokat vállaló zöldpolitikát csinálni Budapesten. Állításuk szerint a fővárosiak többsége pontosan tudja, hogy Budapest nem lehet egy autópálya, mert akkor szép lassan az autósok is megfulladnak.

A fővárosiak többsége élhetőbb, egészségesebb környezetet szeretne, és az LMP meggyőződése, hogy azt is pontosan tudják, a jelenlegi válságra a zöldfordulat jelenti az egyetlen tartós megoldást – olvasható a közleményben. Az LMP budapesti kongresszusa úgy határozott, hogy ha nem történik gyökeres változás, akkor az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson önálló főpolgármester-jelöltet állíthat.

Kapcsolódó írásaink