Belföld

Hirtelen nagy lett Gyurcsánynak az egykor elkobzott luxusvilla

Ügyeskedéssel szerezték, most túladnának rajta

Gyurcsány sanyarú gyerekkoráról locsog, miközben sok száz millióért árulja a zsidó családtól elkobzott villájukat – írta az Origo Gyurcsány Ferenc saját Facebook-oldalára feltöltött posztja láttán.

Hirtelen nagy lett Gyurcsánynak az egykor elkobzott luxusvilla
Gyurcsány Ferenc
Fotó: MH

Facebook-posztban sajnáltatja magát Gyurcsány Ferenc. Nehéz jelzőt találni, hogy inkább nevetségesen vagy inkább gyomorforgatóan. Egy milliárdos sajnáltatja magát, aki éppen most árulja felesége családi villáját, azt a villát, amit évtizedekkel korábban egy zsidó családtól koboztak el.

„Talán ha tizenkét éves lehettem. Egyik unokatestvérem friss házasként fantasztikus férjével házépítésébe fogott. 1973 körül lehettünk, Kádár-kocka épült. Ott volt minden rokon. Több az elhatározás, az akarat, mint a pénz. De csináltuk. Én a tetőn, gerendák közt botladozva”– kezdi az alapoknál a hangulati felvezetést a volt kormányfő.

Objektum doboz

A posztot követően a közmédia Híradója is foglalkozott a témával. Bemutatták az Apró család életét a Kádár-villa közelében, és azt az utat is, amely az újabban nem vágyott, sőt túlságosan nagynak talált luxusingatlan tulajdonlásáig vezetett. 

A Gyurcsány család a ’90-es évek óta él a budai elitnegyedben egy hatalmas luxusvillában. Gyurcsány Ferenc nemrég jelentette be, eladják a hírhedt épületet.

A gyalázatos múltú Apró-villa történetéről az Origo már korábban is beszámolt. A Szemlőhegy utcai épület telekhatáránál gyakran egyeztetett a szomszéddal, Kádár Jánossal Apró Antal, a hírhedt kommunista káder. Az ötvenes években költözhetett be a családjával, és a kilencvenes évektől itt él a Gyurcsány család luxuskörülmények között.

„Gyurcsány aggódása már csak azért is képmutató, mert családi otthonukat nem kevés ügyeskedéssel alakították ki”– írta az Origo.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom