Belföld

Fidesz: Gyurcsányék a 75 ezres minimálbér mellett Európa legdrágább energiaárait fizettették

Gyurcsányék a 75 ezres minimálbér mellett Európa legdrágább energiaárait fizettették a magyar dolgozókkal – kommentálta a Fidesz Kordás László (DK) pénteki nyilatkozatát a minimálbér emeléséről.

Fidesz: Gyurcsányék a 75 ezres minimálbér mellett Európa legdrágább energiaárait fizettették
Most követelik, nyolcéves kormányzásuk alatt viszont alig emelték a legkisebb kereseteket
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A Fidesz közleményében azt írta: „Gyurcsányék árnyékban nagyokat mondanak”, de nyolcéves kormányzásuk alatt mindössze 23 500 forinttal emelték a minimálbért, 75 ezer forintos minimálbérrel „szúrták ki a dolgozók szemét”, és abból Európa legmagasabb energiaárait fizettették a magyarokkal.

A nagyobbik kormánypárt arra hívta fel a figyelmet: Kordás László, a Gyurcsány-kormány államtitkáraként maga is aktívan részt vett a gyurcsányi megszorítások végrehajtásában.

Hangsúlyozták: 2010 óta háromszorosára emelkedett a magyar minimálbér, és összességében hatszor annyit emelkedett, mint a Gyurcsány-korszakban. A minimálbér-emelés mellett a munkavállalók megélhetését adócsökkentések, családi adókedvezmény és Európa legnagyobb rezsicsökkentése segíti. Ezek egyikét sem támogatta a Gyurcsány-vezette baloldal – írták a közleményben.

Kapcsolódó írásaink