Belföld

Az európai turizmus hajóját meglékelték a szankciók

Az Oroszország elleni szankciók károkat okoznak az európai turizmusban – mutatott rá Szentkirályi Alexandra szombaton.

Az európai turizmus hajóját meglékelték a szankciók
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő
Fotó: Facebook/Szentkirályi Alexandra

Az Oroszország elleni szankciók károkat okoznak az európai turizmusban – mondta a kormányszóvivő szombaton a közösségi médiában közzétett videóban.

Objektum doboz

„A kormány ismét a magyar emberek véleményét kéri: rövidesen nemzeti konzultációban mondhatjuk el, hogy mit gondolunk az elhibázott brüsszeli szankciókról, azok hatásairól és az ezek nyomán kialakult energiaválságról.

A szankciók az energiaszektoron túl a turizmusra is kihatnak. Ezek ugyanis károkat okoznak az európai turizmusban is, amely amúgy sincs könnyű helyzetben, a járvány utáni időszakban”– vélekedik a kormányszóvivő.

Objektum doboz

„A beutazási korlátozások miatt jelentősen visszaesett az Oroszországból érkezők száma, ami hazánkat is érinti, különösen annak tükrében, hogy az országba érkezők száma még mindig elmarad a járvány előtti szinttől. Ez azért is fontos, mert több százezer ember megélhetését biztosítja az ágazat” –hangsúlyozta a szóvivő.

„Arra kérünk mindenkit, hogy mondja el a véleményét, mert csak közös fellépéssel lehet véget vetni az energiaárak emelkedésének, illetve annak, hogy az európai emberek továbbra is szankciós felárat fizessenek az elhibázott uniós szankciók miatt” – emelte ki Szentkirályi Alexandra, aki megerősítette, olyan ágazatról van szó, amely hazánkban több százezer embernek ad munkát.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom