Belföld

Orbán Viktor Berlinben tárgyal hétfőn

Berlinben tárgyal Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Olaf Scholz német kancellárral – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A látogatást pénteken a kancellár hivatala is bejelentette Berlinben.

Orbán Viktor Berlinben tárgyal hétfőn
Orbán Viktor
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Wolfgang Büchner helyettes kormányszóvivő a tájékoztatóján elmondta, hogy a két kormányfő Európa-politikai, bilaterális, gazdaságpolitikai és nemzetközi témákról tárgyal majd, és a középpontban az Oroszország Ukrajna elleni támadó háborújára adott reakció és az ezzel összefüggő legújabb fejlemények állnak majd.

Hozzátette, hogy az intenzív egyeztetés valamennyi EU-s és NATO-partnerrel kiemelt jelentőségű a német kormány számára.

A miniszterelnök egyébként ezen a héten is fontos tárgyalásokat folyatatott, hiszen ő is részt vett a rendkívüli EU csúcson Prágában, ahol a kontinens állam- valamint kormányfői az ukrajnai háború Európára gyakorolt gazdasági hatásait és a további közös lépéseket is megtárgyalták többek között. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom