Belföld

Borbély Ádám: A baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek

Horváth Csaba, Zugló baloldali polgármestere angol nyelvű meghívót küldött Péter Lukácsnak, a székelyföldi Csíkcsicsó polgármesterének, amelyben a kerület születésnapi ünnepségére invitálta. Borbély Ádám, a Fidesz választókerületi elnöke a Facebookon reagált a történtekre, hangsúlyozva: a baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek.

Borbély Ádám: A baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek
Borbély Ádám, a Fidesz zuglói elnöke
Fotó: Borbély Ádám Facebook-oldala

Most vagy az van, hogy Karácsony Gergely távozása után az angol lett a hivatalos nyelv az önkormányzatnál, vagy a baloldal még mindig nem érti, hogy Székelyföldön magyarok élnek – írta felháborodottan legújabb Facebook-bejegyzésében Borbély Ádám, a Fidesz zuglói választókerületi elnöke, miután kezébe került az az angol nyelvű meghívó, amit Horváth Csaba küldött a XIV. kerület testvértelepülése, Csíkcsicsó polgármesterének. „Nem lettem volna Péter Lukács polgármester helyében, amikor ezt kinyitotta. Legalább annyira nevetséges, mint amennyire felháborító” – tette hozzá.

Borbély Ádám kitért arra is, hogy a XIV. kerület másik erdélyi testvértelepülése, a Brassó megyei Alsórákos nem is kapott meghívót a kerület születésnapjára. Hozzátette: tavaly ugyan küldtek meghívót Alsórákosnak, de azt is angolul. 

Kapcsolódó írásaink

Baloldalon van a szíve és vörös

ĀSzocialista mese a kémiai reaktorok lepárlótornyainak árnyékából, avagy egy befejezetlen interjú Komjáthi Imre társelnökjelölttel