Belföld

Cser-Palkovics András polgármester a székesfehérvári csarnok építkezésén járt

A Modern Városok Program forrásaiból dolgoznak

Hatezer fős multifuncionális csarnok készül Székesfehérvárott, erről kerültek fel friss képek a Magyar Távirati Iroda jóvoltából.

Cser-Palkovics András polgármester a székesfehérvári csarnok építkezésén járt
Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester a 60-70 tonnás betonelemek beemelésére alkalmas daru előtt
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Cser-Palkovics András polgármester és az önkormányzat képviselő-testülete megtekintette azt az épülő multifunkcionális csarnokot, amelyet az Alba Aréna területén húznak fel várhatóan 2023 végére. A hatezer fő befogadására alkalmas multifunkcionális létesítmény a jelenleg a Bajnokok Ligájában szereplő Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának új otthona lesz, mindamellett 20-25 teremsportágat is ki tud majd szolgálni.

A hokisok jelenleg hazai pályán a 3500 fős Ifj. Ocskay Gábor jégcsarnokban versenyeznek.

Építési terület az
Építési terület az Alba Aréna területén
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A várhatóan 2023 végére elkészülő beruházás teljes egészében állami forrásból, nettóban számítva több mint 30 milliárd forintból valósul meg a Modern Városok Programban.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom