Belföld

Visszatérhet idén a vénasszonyok nyara? Egy biztos, jövő héten szelídebb lesz az időjárás

Az előttünk álló hét elején még felhőátvonulások tarkítják az eget, de szerdától napos időre lehet számítani. Erősödik a nappali felmelegedés és a legmagasabb hőmérséklet 18–23 fok között alakul. Kellemes kirándulóidőnek nézünk elébe.

Visszatérhet idén a vénasszonyok nyara? Egy biztos, jövő héten szelídebb lesz az időjárás
Igazi kirándulóidő lehet a hét második felétől
Fotó: MH

Hétfőn többórás napsütés várható felhőátvonulásokkal, északkeleten időszakosan, átmeneti jelleggel záródhat is a felhőzet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap közzétett előrejelzéséből. Mint írták, a gyorsan robogó gomolyfelhőkből helyenként fordulhat elő záporeső. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, elsősorban az Észak-Dunántúlon viharos lökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

Kedden is felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb egy-egy zápor fordulhat elő. A minimum-hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben hidegebb is lehet, délután 14-19 fok várható. 

Szerdán a kevés gomoly- és a sok fátyolfelhő mellett általában több órára kisüt a nap, s a hajnali 1-9-ről 15 és 21 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Csütörtökön általában fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, miközben nappal 18 és 23 fok közé melegszik fel a levegő. 

Pénteken a pára-, köd, rétegfelhőzet feloszlását követően általában fátyolfelhős, napos idő valószínű. Csapadék nem valószínű, s a délutáni órákban 18-23 fokot mérhetnek.

Szombaton sem valószínű csapadék, hajnalban 5-12, a délutáni órákban pedig 18-23 fok lehet, s vasárnap is efféle idő várhat reánk.

Kapcsolódó írásaink