Belföld

Elkezdődött a külhoni óvónők és tanítók találkozója Sátoraljaújhelyen

Észak-erdélyi és partiumi óvodapedagógusok és tanítók találkoznak

Elkezdődött a Kárpát-medencei Óvodapedagógus és Tanító Találkozó pénteken Sátoraljaújhelyen: az eseményen csaknem százötven észak-erdélyi és partiumi pedagógus vesz részt.

Elkezdődött a külhoni óvónők és tanítók találkozója Sátoraljaújhelyen
Az idei költségvetésben több mint négymilliárd forinttal magasabb támogatást biztosít a kormány az óvodafenntartók számára, mint 2010-ben
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A megnyitón Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke az óvónőket és a pedagógusokat stratégiai szövetségeseknek nevezte, mert fontos szerepük van abban, hogy a határon túli magyar gyerekek számára magyar iskolát választanak-e a szüleik.
Jelezte, a szövetség már születésüktől fogva támogatja a külhoni gyermekeket. Az adventi időszakban huszonkétezer magyar óvodásnak küldenek ajándékot, emellett iskolatáskával köszöntik a magyar iskolákba beiratkozó gyerekeket.
Szeptemberben több mint ötszáz helyszínen kilencezer magyar iskolakezdőnek adják át személyesen a magyar összefogást jelképező ösztöndíjat.
A Rákóczi Szövetség által szervezett eseménysorozat célja, hogy kifejezze a külhoni óvónők és tanítók iránti megbecsülést.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom