Belföld

Orbán Viktor: Európában elsőként kérdezzük meg az embereket a szankciókról – VIDEÓ

Újabb nemzeti konzultációt indít a kormány

Európában elsőként Magyarországon kérdezzük meg az emberek véleményét a szankciókról – írta Facebook-oldalán csütörtökön Orbán Viktor.

Orbán Viktor: Európában elsőként kérdezzük meg az embereket a szankciókról – VIDEÓ
Orbán Viktor
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A legfrissebb miniszterelnöki poszt egy 1 perc 39 másodperces videó arról a tényről, amit a kormány szerdai ülését követően ugyancsak maga Orbán Viktor jelentett be s tett közzé a közösségi oldalán. E szerint a kormány elfogadta a Fidesz-frakció kezdeményezését, és nemzeti konzultációt indít a szankciókról. 

Objektum doboz

A bejegyzés Orbán Viktor parlamenti felszólalásának egy részletével kezdődik:

„Mondjuk ki őszintén, hogy a szankciók bevezetése nem demokratikus módon történt. A szankciókról a brüsszeli bürokraták és az európai elitek döntöttek. Az európai embereket nem kérdezte meg senki.”

Ugyanakkor a szankciók árát az európai emberek fizetik meg. Ezért a miniszterelnök személyes meggyőződése, hogy „mielőtt a szankciók visszafordíthatatlan és hosszú távon részeivé válnak a gazdasági életnek, meg kell ismernünk az emberek véleményét is”.

Majd így folytatja: „Ezért Európában elsőként Magyarországon megkérdezzük az emberek véleményét a szankciókról. Ezt tette a kormány a migráció, a covidjárvány és a genderideológia esetében is, a nemzeti konzultáció során a kormánynak sikerült létrehoznia a nemzeti egységet és megteremtette a válságkezelés közös alapját.”

Orbán Viktor azt kéri: Minden magyar ember mondja el a véleményét a szankciókról, amelyek minden család életét érintik és érinteni fogják. 

Kapcsolódó írásaink