Belföld

Borbély Lénárd: Fenyegetőzés helyett párbeszédet!

Sikerült megállapodnia Borbély Lénárdnak, Csepel polgármesterének az Indotek Grouppal és vezetőjével, Jellinek Dániellel a Zászlós szálló ügyében – számolt be róla a polgármester közösségi oldalán. Mint ismeretes, korábban kérdéses volt a szálló és az ott lakók sorsa, hiszen úgy tűnt, a cég a háború miatt elszálló energiaárak miatt nem tudja tovább fenntartani a 250 embert elszállásoló intézményt. Ennek okán Karácsony Gergely főpolgármester korábban keményen beleszállt a cégbe és annak vezetőjébe is.

Borbély Lénárd: Fenyegetőzés helyett párbeszédet!
Jellinek Dániel, az Indotek Group vezetője és Borbély Lénárd, a kerület polgármestere sikeresen állapodott meg az intézmény jövőjéről
Fotó: Facebook/Borbély Lénárd

Csepel polgármestere elmondta: „Jellinek Dániellel, nemcsak arról állapodtunk meg, hogy vállalják a téli üzemelés többletköltségét, és továbbra is működtetik a megemelt árak mellett az épületet, hanem további fejlesztéseket is végrehajtanak.”

Borbély elmondta, a megállapodás értelmében „a bérlők mind bent maradhatnak, a közeljövőben pedig megkezdik a szálló teljes körű felújítását, összkomfortossá és energiahatékonnyá tételét. Az önkormányzat azt vállalja, megteremti annak lehetőségét, hogy a cégcsoport településrendezési szerződés megkötésének vállalása mellett további munkásszállásokat alakítson ki a kerületben.”

„Ezzel nem csak kezeltük és megoldottuk a fennálló problémát, de minőségi és megfizethető szálláshelyek is létesülhetnek Csepelen” – fogalmazott a polgármester bejegyzésében.

Az esetet összegezve a polgármester bejegyzése zárásaként úgy fogalmazott: „Ebből is jól látszik, hogy az ilyen nehéz helyzetben a megoldást csak tárgyalásos úton, együttműködve lehet megtalálni. Nem pedig fenyegetőzve és üzengetve, ahogyan azt Karácsony Gergely főpolgármester tette.”

Kapcsolódó írásaink