Belföld

Hatalmas Fidesz-győzelem Miskolcon

Barta Gábor, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte meg a miskolci hármas számú választókerületben tartott időközi önkormányzati képviselőválasztást

A mai voksoláson a szavazásra jogosultak alig több mint 20 százaléka vett részt.

Hatalmas Fidesz-győzelem Miskolcon
A győztessel szelfiznek Miskolcon
Fotó: facebook.com/bartagabor

Miskolcon 56,24% százalékot kapott a jobboldali jelölt, s ezzel Barta Gábor (Fidesz–KDNP) egy régi baloldali körzetet hódított meg. Sebe-Gazdig Judit (Velünk a Város Lokálpatrióta Egyesület, DK, MSZP, LMP, Párbeszéd, Momentum) a voksok 42,82 százalékát szerezte meg.

Az időközi választás kiírása egyébként azért volt szükséges, mert Hegedüs Andrea, a választókerület korábbi önkormányzati képviselője az április 3-ai országgyűlési választásokon – országos listáról – parlamenti mandátumot szerzett, és az összeférhetetlenség miatt lemondott a helyi képviselői mandátumáról.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom