Belföld

Fővárosi Fidesz–KDNP: Budapestnek is elege van a baloldal bénázásából

A budapesti időközi önkormányzati választásokon „jelenleg 7–1 az állás” a Fidesz–KDNP javára

Budapestnek is elege van a baloldal bénázásából – így kommentálta a Fidesz–KDNP fővárosi képviselőcsoportja azt, hogy az I. kerületben a kormánypártok vasárnap visszaszerezték a többséget.

Fővárosi Fidesz–KDNP: Budapestnek is elege van a baloldal bénázásából
Fazekas Csilla nyerte az időközi önkormányzati választást Budapest I. kerületében
Fotó: Facebook

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben azt írták, hogy néhány hete Karácsony Gergely főpolgármester „büszkén ömlengett a baloldal isaszegi időközi győzelme felett”. Arról viszont – folytatták – „újra és újra elfelejt megemlékezni”, hogy a budapesti időközi önkormányzati választásokon „jelenleg 7–1 az állás” a Fidesz-KDNP javára.

A kormánypártok budapesti képviselőcsoportja szerint jól látható, hogy a főváros, amelyet Karácsony Gergely és többségében szövetséges polgármesterei vezetnek, „nem kér abból, amit a baloldal kínál”.

Úgy vélték, hogy a baloldal „üres PR-fogásokon kívül csak a kormányra mutogatásban jeleskedik”.

„Eközben a közterületek szemetesek és elhanyagoltak, új beruházások, fejlesztések nem indulnak, korrupciós és jogi botrányok robbannak ki hétről hétre” – sorolták.

Arról, hogy az I. kerületben a Fidesz–KDNP vasárnap visszaszerezte a többséget, azt írták: „Ideje volt, mert V. Naszályi Márta polgármester, Karácsony párttársa ellen költségvetési csalás, közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés gyanújával tettek feljelentést az I. kerület költségvetése miatt.”

A budapestiek pontosan látják, hogy a baloldal elárulta őket a 2019-es kampányígéretekkel – jegyezték meg.

„Karácsony Gergely helyében is kicsit szerényebben fogalmaznánk a 2024-es főpolgármesteri választás várható eredményéről” – írták. Az ő megjelenése is csak a kudarcra garancia: akár kampányol egy baloldali jelölt mellett, akár nem, annak nem sikerül győzelmet aratnia – zárták a közleményt.

Kapcsolódó írásaink