Belföld

Trolik jöttek Budapestre, a villamosoknak híre-hamva sincs

Megérkezett Budapestre az első új Solaris-Škoda Trollino 18 típusú csuklós trolibusz, amelyből összesen 48 darabot vár a BKK. Ugyanakkor továbbra is bizonytalan, hogy mi lesz a novemberig megrendelhető CAF-villamosokkal.

Trolik jöttek Budapestre, a villamosoknak híre-hamva sincs
A legújabb típusú Solaris-Škoda Trollino hamarosan Budapest utcáin is segítheti a tömegközlekedést
Fotó: Bkv.hu

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön közleményben jelentette be, hogy megérkezett Budapestre az első új Solaris-Škoda Trollino 18 típusú csuklós trolibusz. A közlemény szerint az új jármű a szükséges tesztek elvégzése és a papírok megszerzése után még az ősszel forgalomba áll.

A korszerű, alacsony padlós csuklós trolibusz annak a 48 darabból álló flottának az első darabja, amely csaknem 2014-es áron kerül a fővárosba. Az új járművek a teljes budapesti trolibuszhálózaton közlekednek majd – idézte fel a kommüniké. A BKK beszámolt arról is, hogy a lengyel–cseh gyártó járművei akadálymentesek, légkondicionáltak, és legalább négy kilométert önjáró üzemmódban is képesek megtenni.

Továbbra sem tudni azonban semmit azokról a CAF-villamosokról, amelyekről ugyancsak az előző városvezetés állapodott meg a spanyol gyártóval, és ugyancsak 2014-es áron lehetne beszerezni. Tarlós István idejében 36 villamost hívott le a BKK, a Karácsony-éra három éve alatt azonban egyet sem. A CAF-fal kötött szerződés meghosszabbított határideje is lejár november közepén. Utána nincs lehetősége a fővárosnak a kedvezményes vásárlásra.

Kapcsolódó írásaink