Belföld

A legszegényebb falvak felzárkóztatására ír ki pályázatot a Máltai Szeretetszolgálat

Az ország 300 legszegényebb településének felzárkóztatására ír ki pályázatot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Alapítvány. A Felzárkózó települések program megvalósítására az érintett falvakban civil szervezetek, alapítványok, közalapítványok, egyházak jelentkezését várják – tájékoztatta csütörtökön lapunkat a szeretetszolgálat.

A legszegényebb falvak felzárkóztatására ír ki pályázatot a Máltai Szeretetszolgálat
A fete.hu felületen társadalmi egyeztetésre bocsátják a programot, az észrevételeket szeptember 28-án éjfélig várja a szeretetszolgálat
Fotó: Facebook

A KSH adatai alapján kijelölt 300 legszegényebb településen mintegy 300 ezer ember él az átlagosnál lényegesen rosszabb körülmények között, az átlagosnál kétszer magasabb születésszám miatt pedig az érintett falvakban egyre nő a gyerekek és a fiatalok száma – közölték.

A magyar kormány 2019-ben indította el a Felzárkózó települések programot, amelynek végrehajtása eddig 118 településen kezdődött el húsz karitatív és civil szervezet közreműködésével – tették hozzá.

A programban megjelenő uniós finanszírozás miatt a lebonyolításban is az uniós szabályozás érvényesül, ezért pályázatot írnak ki a megvalósító szervezeteknek – olvasható a közleményben.

A szeretetszolgálat jelezte azt is, hogy a felhívás anyagait a Felzárkózó települések program hivatalos oldalán, a fete.hu felületen társadalmi egyeztetésre bocsátják, az észrevételeket szeptember 28-án éjfélig várják.

Kapcsolódó írásaink