Belföld

Varga Judit: „A tárgyalások sikerrel zárultak”

Kezdődik az őszi politikai évad az Unió fővárosában – közölte Varga Judit, igazságügyi miniszter Facebook-oldalán hozzátéve, hogy a magyar érdekek képviselete mindig az első. A miniszter kifejtette: vasárnap lezárult egy több hónapos, nehéz, de konstruktív egyeztetési folyamat a magyar kormány és az Európai Bizottság között.

Varga Judit: „A tárgyalások sikerrel zárultak”
Varga Judit, igazságügyi miniszter
Fotó: Varga Judit, Facebook

„A tárgyalások sikerrel zárultak” – közölte Varga Judit közösségi oldalán. A tárcavezető rámutatott: az Európai Bizottság megállapította, hogy a magyar kormány által benyújtott intézkedési javaslatok orvosolják azokat az aggályokat, amelyek miatt a Bizottság a kondicionalitási eljárást megindította.

„Magyarország eddig sem veszített uniós forrásokat, és a Bizottság vasárnapi döntése alapján ez a veszély nem is fenyeget. Amennyiben a magyar kormány a vállalásokat teljesíti, a kondicionalitási eljárás még az év vége előtt lezárul” – húzta alá a miniszter.

Varga Judit: Azért dolgozunk, hogy a magyar emberek megkapják a nekik járó forrásokat!
Varga Judit: Azért dolgozunk, hogy a magyar emberek megkapják a nekik járó forrásokat
Fotó: Varga Judit, Facebook

A kormány a következő hetekben és hónapokban a vállalások megvalósítására és végrehajtására fog koncentrálni, ezért a mai napon az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében egy olyan törvénycsomagot terjesztett az Országgyűlés elé, amely az OLAF-fal való együttműködéssel kapcsolatos, illetve a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokra vonatkozó jogszabályokat módosítja.

A Bizottság vasárnapi döntése megnyitotta az utat az újjáépítési alap és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárása előtt is. Menetrend szerint ezek az év vége előtt lezárulnak, így Magyarország forrásvesztés nélkül léphet 2023-ba. „A munkát folytatjuk! Azért dolgozunk, hogy a magyar emberek megkapják a nekik járó forrásokat!” – közölte Varga Judit

Kapcsolódó írásaink