Belföld

Szerdától Balatonalmádiban ülésezik a Fidesz és a KDNP frakciója

Balatonalmádiban tartja a Fidesz és a KDNP a kétnapos frakciószövetségi ülését – közölte Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője korábban Facebook-oldalán tudatta, hogy a kormánypártok kihelyezett frakcióülésére szeptember 21–22-én kerül sor.

Szerdától Balatonalmádiban ülésezik a Fidesz és a KDNP frakciója
képünk illusztráció
Fotó: Facebook

Kocsis Máté a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, hogy a tanácskozás a hagyományoknak megfelelően Orbán Viktor politikai tájékoztatójával indul, a frakcióülés központi témája pedig a brüsszeli szankciók és az azok által kiváltott drasztikus energiaárak lesznek.

„2022 júniusa – az olajszállítási szankciók elfogadása – óta a földgáz ára egy hónap alatt megkétszereződött, majd újabb egy hónap alatt megháromszorozódott. Azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak, nem ez történt. Európa szegényebb lett, Oroszország pedig gazdagabb” – emlékeztetett Kocsis Máté.

A háború veszélye miatt meg kell erősíteni a belügy, a honvédelem és a miniszterelnök munkaszervezetét – hangsúlyozta Kocsis Máté
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A frakcióvezető elmondta, hogy napirenden szerepelnek azok a törvényjavaslatok is, amelyek a helyreállítási alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárásához szükségesek. „A kormánypárti frakciók a fenti témában meghallgatják mások mellett Varga Judit igazságügyi miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Palkovics László technológiai és ipari miniszter helyzetértékelését” – közölte Kocsis Máté.

Kapcsolódó írásaink