Belföld

A polgármester nem törődik a pécsiekkel

A pécsi Fidesz azt szerette volna, ha a székesfehérvári mintát követnék városukban, és rezsitámogatással segítené az önkormányzat a rászorulókat, illetve a helyi vállalkozókat is támogatná, ám a baloldal tárgyalni sem hajlandó a felvetésről.

A polgármester nem törődik a pécsiekkel
A Pécsi Nemzeti Színház
Fotó: Facebook

A pécsi Fidesz felháborítónak tartja, hogy Péterffy Attila polgármester, a jövő heti közgyűlés napirendi pontjai közé sem volt hajlandó felvenni a kormánypárti képviselők javaslatát, amellyel rezsitámogatást kezdeményeztek a rászorulóknak, továbbá a helyi vállalkozók terheit szerették volna csökkenteni. 

„Szomorúan és döbbenten állunk Péterffy Attila döntése előtt” – nyilatkozta lapunknak Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz frakcióvezetője.  „A gyáva baloldali városvezetés  tárgyalni sem hajlandó arról a mentőprogramól, amelyet a pécsi Fidesz terjesztett elő azért, hogy a rászoruló pécsiek és a helyi kisvállalkozások képesek legyenek megmaradni a háború okozta energiaválság és az emiatt elszabaduló árak miatt. Ezek a vállalkozások pécsi családokat tartanak el, munkát és megélhetést biztosítanak, az önkormányzatnak pedig kötelessége lenne gondoskodni arról, hogy minden lehetséges módon megvédje a pécsieket, megvédje a munkahelyeket.”

Csizmadia Péter szerint Péterffy nem a pécsiek támogatására, hanem még mindig tanácsadókra, haverokra, szükségtelen „tanulmányokra”, kamu látványtervekre, jutalmakra, prémiumokra és Delhusa Gjonra költ el tíz és százmilliókat, ami ezekben a válsággal sújtott időkben megbocsáthatatlan bűn.

„Felszólítjuk Péterffy Attilát és a városvezetést, hogy azonnal hagyják abba a szocialista tanácsadóik zsebének tömködését, fogják vissza magukat, és végre álljanak a pécsiek mellé, viselkedjenek felelős városvezetőhöz méltón. Legalább ebben a háborúval sújtott válságos időben ne önmagukra gondoljanak, hanem a városra” – hangsúlyozta Csizmadia Péter.

Kapcsolódó írásaink