Belföld

Novák Katalin államfő vezeti az ENSZ Közgyűlés magyar delegációját

Az ENSZ Közgyűlés 77. ülésszakát 2022. szeptember 13. és 27. között tartják New Yorkban, amelynek magas szintű hetén, szeptember 21-én Novák Katalin is felszólal – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal.

Novák Katalin államfő vezeti az ENSZ Közgyűlés magyar delegációját
Novák Katalin államfő
Fotó: MH/Purger Tamás

Az ENSZ Közgyűlés 77. ülésszakának magyar küldöttségét Novák Katalin államfő vezeti. A köztársasági elnök New Yorkba egyenesen Londonból, II. Erzsébet királynő temetését követően érkezik.

A magyar delegáció tagja többek között Szijjártó Péter külügyminiszter és a Külügyminisztérium több vezetője: Sztáray Péter államtitkár, Bunford Zsolt, Hidegh Attila, Stifter Ádám és Váradi László helyettes államtitkárok.

A Sándor-palota képviseletében Ekler Gergely főigazgató és Altusz Kristóf, az államfő külügyi tanácsadója vesz részt az eseményen.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom