Belföld

Naponta átlagosan ezer határsértő próbál átjutni a határon

Mostanában naponta átlagosan ezer határsértő próbál átjutni a magyar határon – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Naponta átlagosan ezer határsértő próbál átjutni a határon
Idén eddig 171 ezer határsértőt tartóztattak fel a hatóságok
Fotó: Police.hu

Bakondi György hozzátette, idén eddig 171 ezer határsértőt tartóztattak fel, és 1300 embercsempészt fogtak el. Tavaly ugyanebben az időszakban 70 ezer migránst és 700 embercsempészt fogtak el.

„A magyar államhatár nem átjáróház, az embercsempészés nem bocsánatos bűn, és erőszakosan, ismeretlen identitással, okmányok nélkül, a járőreinket megtámadva belépéssel kísérletezők nem juthatnak be Magyarország területére” – hangsúlyozta a főtanácsadó.

Kijelentette, nagyon jó lenne, ha az Európai Unió levonná a következtetést a 2015 óta tartó migrációs krízisből, és világossá tenné, hogy illegálisan nem lehet bejutni Európába.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, hogy a migráció elsősorban civilizációs veszélyt hordoz magában, hiszen egy „virulens civilizáció” képviselői próbálnak bejutni Európába.

Hozzáfűzte, Európa nagyvárosaiban a migráció miatt napjainkra megjelentek „klánok”, és van, ahol „klánháború” zajlik.

Kapcsolódó írásaink