Belföld

Ifjabb Lomnici Zoltán: Búcsúzom a szervezet alapítójától, szeretett barátunktól és harcostársunktól

Tudása, tapasztalata és embersége példaértékű volt mindannyiunk számára

Tudása, tapasztalata és embersége példaértékű volt mindannyiunk számára, halála pótolhatatlan veszteség, betölthetetlen űrt hagy maga után – írta a Magyar Hírlapnak eljuttatott írásában Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

Ifjabb Lomnici Zoltán: Búcsúzom a szervezet alapítójától, szeretett barátunktól és harcostársunktól
85 éves korában elhunyt Wittner Mária '56-os szabadságharcos
Fotó: Facebook

Márai Sándor jegyezte le: „A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt.” A 2021-ben megalakult Civil Igazságtételi Bizottság megjeleníteni kívánja azon emberek érdekeit, akik a kommunista uralom alatt üldöztetést szenvedtek el, többek közt az 1956-os forradalom idején betöltött szerepükért. A civil testületet e tekintetben nem a politikai bosszú és a szellemi „megtorlás”, hanem kizárólag a törvényesség lehetőségeinek keresése és a nemzeti igazságtétel szelleme vezeti.

A bizottság egyik alapítója Wittner Mária, az 1956-os forradalom szabadságharcosa, a Fidesz volt parlamenti képviselője volt. Tudása, tapasztalata és embersége példaértékű volt mindannyiunk számára, halála pótolhatatlan veszteség, betölthetetlen űrt hagy maga után.

A Civil Igazságtételi Bizottság társelnökeként is búcsúzom a szervezet alapítójától, szeretett barátunktól és harcostársunktól! Emléke legyen áldott!

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom