Belföld

A világ első százában a Corvinus mesterszakja

Továbbra is a világ száz legjobb üzleti képzése között listázza a Financial Times a Budapesti Corvinus Egyetem vezetés és szervezés mesterszakát, sőt, a karriertámogatásban idén már az előkelő 9. helyen, ár-érték arány szempontjából pedig a 22. helyen végzett.

A világ első százában a Corvinus mesterszakja
A Budapesti Corvinus Egyetem képzése a világ élvonalába tartozik
Fotó: MH

A világ több száz üzleti iskoláját monitorozva a Financial Times idén is összeállította nemzetközi rangsorát a legjobb menedzsmentképzésekről, amelyen a Budapesti Corvinus Egyetemen elvégezhető vezetés és szervezés mesterszak 2005-től kezdve, a lista első elkészítése óta szinte megszakítás nélkül szerepel. A svájci St. Gallen-i Egyetem által vezetett listán a Corvinus képzése a neves brit üzleti lap Masters in Management globális rangsorán idén az összesített 98. helyet foglalta el. A magyar menedzsmentképzés a karrierszolgáltatások rangsorában az előkelő 9. helyet szerezte meg – 38 helyet javítva egyetlen év alatt –, e tekintetben még az összesített rangsorban álló második és harmadik helyen álló francia HEC Paris, valamint a holland Rotterdami Erasmus Egyetem (RSM) képzését is megelőzi.

A Corvinus vezetés és szervezés mesterszakja idén is meg tudta tartani az ár-érték arány szerinti, tavalyi 22. toplistás helyét. A corvinusos menedzsmenthallgatók pályakezdete is ígéretes, a globális százas lista középmezőnyébe tartoznak mind a rövid távú, három hónapon belüli elhelyezkedés arányát tekintve – ami átlagosan a végzősök 93 százalékának sikerül –, mind a diplomaszerzés utáni három évben mutatott előmenetel szerinti rangsorolásban, amelyen a 61. helyet érték el. A Corvinus képzése mindkét értékelési szempont mentén javított tavalyhoz képest.

A közép-kelet-európai régióból Magyarországról egyedül a Budapesti Corvinus Egyetem jutott be a listára, a környező országokból még egy cseh, egy osztrák, egy szlovén és egy lengyel képzés került be a legjobbak közé. A Corvinus vezetés és szervezés mesterszakja tavaly tartalmában, felépítésében és módszertanában megújult a munkáltatói és hallgatói visszajelzések alapján. Az egyetem angol nyelvű vezetés és szervezés mesterképzése egyben automatikus felvételt jelent a CEMS MIM-re (The Global Alliance in Management Education), amely a nemzetközi rangsorokban az egyik legjobb üzleti képzésnek számít.

Az egyetem versenyképességét legutóbb az a rangos nemzetközi elismerés jelezte, hogy idén nyáron a Budapesti Corvinus Egyetem megszerezte az egyik legrangosabb nemzetközi felsőoktatási szervezet minősítését, az AACSB-akkreditációt, amellyel a világ gazdaságtudományi képzéseket nyújtó felsőoktatási intézményeinek csak kevesebb mint hat százaléka rendelkezik.

Kapcsolódó írásaink