Belföld

Beneda: A családra a nemzet erejeként tekint a kormány

A családra mint a nemzet erejére tekint a kormány, a családpolitikai intézkedésekkel a családokra nehezedő terheket kívánja csökkenteni – jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családügyekért felelős helyettes államtitkára szombaton a Veszprém megyei Kislődön, a Sobri Jóska Élményparkban.

Beneda: A családra a nemzet erejeként tekint a kormány
Az egyesület tagjai „a nehéz időkben is igent mondtak a gyermekekre, az életre”
Fotó: Nagycsaládosok Országos Egyesülete

Beneda Attila a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) megalakulásának 35. évfordulója alkalmából megrendezett találkozón hangsúlyozta: az egyesület tagjait egyebek mellett az tartja össze, hogy „a nehéz időkben is igent mondtak a gyermekekre, az életre”.

A családpolitika különböző elemei – például a családi adókedvezmény vagy a babaváró kötvény – is azt célozzák, hogy csökkenjen a családokra nehezedő teher – húzta alá.

Kardosné Gyurkó Katalin, az egyesület elnöke hangsúlyozta: az elmúlt évtizedekben a társadalom mindinkább családbaráttá vált, a nagycsaládra egyre többen értékként tekintenek.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy 300 ezer nagycsalád él Magyarországon, ebből 15 ezer család, mintegy 70 ezer ember tagja az egyesületnek. Hozzátette, hogy az utóbbi hat évben csaknem megduplázódott az egyesület tagjainak száma.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a családokat a társadalom legfontosabb alapkövének nevezte. Kiemelte, a kormány a szomszédunkban dúló háború és az ebből eredő szankciók ellenére is kiáll a családok mellett. A programot a NOE őszi találkozója keretében rendezték meg, az eseményre ötezer nagycsaládos kapott meghívást.

Kapcsolódó írásaink