Belföld

Új mentőautót kapott a civilszervezet

A Máltai Mentőszolgálat új mentőautót vásárolt az adományokból

Több tízezer ember kétszáz forintos hozzájárulásából, magánszemélyek befizetéseiből, valamint társaságok és szervezetek adományaiból vásárolta meg és szerelte fel új mentőautóját a Máltai Szeretetszolgálat mentőszolgálata. Az ország egyetlen, három évtizede működő civil mentőszolgálata a legmagasabb felszereltségű rohamkocsival teljesít szolgálatot Budapesten. Az új mentőautót szeptember 9-én adták át a Budapest Borfesztivál eseményeként.

Új mentőautót kapott a civilszervezet
A legkorszerűbb felszereléssel rendelkezik az új mentő
Fotó: MH/Hegedűs Rőbert

Az 1991. március 1-je óta működő Máltai Mentőszolgálat három évtized alatt több mint 110 ezer beteget látott el. A máltai mentőn végzett munkájáért senki semmilyen ellenszolgáltatásban nem részesül. Az önkéntesek nagy része nem egészségügyi dolgozó, akik egyéves képzés és komoly vizsga után jelentkezhetnek először szolgálatra.

A Máltai Mentőszolgálat 31 éves története során a mentőautókat jellemzően adományba kapta, vagy gyűjtésből vásárolta. A Szeretetszolgálat legújabb mentőautójára 2021 őszén indítottak gyűjtést, melybe sokezer magánszemély mellett bekapcsolódott az OTP Bank, az OMV, és a Magyar Szőlő és Borkultúra Kft is. Az új mentőautót 2022. szeptember 9-én, a Budapest Borfesztivál eseményeként adták át. A mentőautó átadásával egyidőben bemutatták a Máltai Mentőszolgálat történetéről szóló riportkönyvet. A Mentés másként című kötetben a szerzők, Parák Eszter és Radványi Benedek újságírók több száz fotóval és az önkéntesek személyes történeteivel mutatják be a Máltai Mentőszolgálat első három évtizedét.

Kapcsolódó írásaink