Belföld

Orbán Viktor az izraeli főrabbival tárgyalt

A Karmelita kolostorban fogadta a miniszterelnök David Laut, Izrael askenázi főrabbiját, akivel a zsidó közösségek támogatásáról, Magyarország és Izrael kapcsolatáról, valamint az orosz–ukrán háborúról is tárgyalt – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Orbán Viktor az izraeli főrabbival tárgyalt
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b2) és David Lau, Izrael askenázi főrabbija (b) tárgyal a Karmelita kolostor teraszán 2022. szeptember 8-án
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A megbeszélésen, amelyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija is, David Lau köszönetet mondott a magyar kormánynak azért a támogatásért, amelyet Magyarország és a világ zsidó közösségeinek megerősítéséhez nyújt, külön kiemelve az Ukrajnából elmenekült zsidókat, akiknek Magyarország menedéket és ellátást nyújtva segít.

Orbán Viktor és David Lau örömmel nyugtázta Izrael Állam és Magyarország szoros stratégiai szövetségét.

A tárgyaláson az orosz–ukrán háború kapcsán az azonnali tűzszünet és a béke megteremtésének fontosságát hangsúlyozták – mondta Havasi Bertalan.

Kapcsolódó írásaink

Megbukott a baloldal Izraelben

ĀMegegyezett az izraeli parlament (Kneszet) feloszlatásában Naftali Bennett miniszterelnök és Jaír Lapid külügyminiszter, ennek értelmében új választásokat fognak kiírni, addig pedig a koalíciós megegyezés értelmében Lapid lesz az ügyvivő kormányfő