Belföld

A rászorulóknak segítene a pécsi Fidesz

A székesfehérvári mintát követnék a rezsitámogatásokkal a baranyai megyeszékhelyen

Rezsitámogatást kezdeményez a pécsi Fidesz a rászorulóknak, továbbá a helyi vállalkozók terheit szeretné csökkenteni, javaslatukhoz pedig szeretnék megnyerni a többi párt támogatását is.

A rászorulóknak segítene a pécsi Fidesz
Pécsen több ezer embernek segítene a helyi Fidesz javaslata
Fotó: MH

A pécsi Fidesz sajtótájékoztatón jelentette be azt az akciócsomagot, amellyel a rászorulóknak rezsitámogatást biztosítanának, illetve a helyi vállalkozásokat segítenék. Az elképzelés lényege, hogy a szociális rezsitámogatás az áram- és gázfogyasztás, illetve tűzifa beszerzéshez nyújtana hozzájárulást, míg a helyi vállalkozók bérletidíj-kedvezményben részesülnének.

„Véleményünk szerint a pécsi önkormányzat is köteles a polgárairól gondoskodni – szögezte le lapunknak nyilatkozva Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz frakcióvezetője. – A városvezetés egyelőre nem tett érdemi lépést a rendkívüli helyzet kezelésére, az idő viszont szorít, ezért a képviselőcsoportunk olyan javaslatot dolgozott ki, amely a leginkább a rászoruló pécsieknek és a helyi vállalkozóknak segítene a háború miatt egész Európát sújtó rendkívüli energia áremelkedés hatásainak mérséklésében."

A frakcióvezető szerint szociális alapon mintegy 500–1000 családot érinthet különösen előnytelenül a megnövekedett rezsiköltség, és az önkormányzat számukra mintegy 100 millió forintos támogatással októbertől áprilisig könnyíthetné meg a lakhatást. 

A javaslat célja, hogy a leginkább rászoruló pécsiek és a legkisebb családi, egyéni és társas vállalkozások megnövekvő terheit enyhítsék, ezzel járulva hozzá a pécsiek lakhatásának és munkahelyeinek a megőrzéséhez – fogalmazott Csizmadia Péter.

A pécsiek a székesfehérvári példát szeretnék követni, ahol hasonló döntések megszülettek már.

„Jövő hétfőre egyeztetésre hívtuk a pártokat, nyitottak vagyunk módosításokra is, de cselekednünk kell, mert októberben indul a fűtési szezon. Reméljük, hogy más pártok is átérzik a problémát, és közösen megoldásokat találunk, ám ha egyedül maradunk, akkor is benyújtjuk majd javaslatunkat a szeptemberi közgyűlésre" – tette hozzá a frakcióvezető.  

Kapcsolódó írásaink