Belföld

Ötszáz óvodás évkezdését támogatja az E.ON

Óvodakezdő csomaggal támogatja az E.ON Hungária Csoport a legkisebbek élményteli évkezdését és az óvodai közösséghez csatlakozását. Az ajándékok az ország számos pontjára eljutnak.

Ötszáz óvodás évkezdését támogatja az E.ON
Ötszáz óvodást támogat idén az E.ON
Fotó: Ökumenikus Segélyszervezt / La

Az óvodakezdés mindig egy felfokozott pillanat: a szülők és a gyermekek számára is tele van érzelmekkel. Hatodik éve dolgozunk azon az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen, hogy a kicsik első kortárs közösségi élménye oldott és örömteli legyen" – mondta el Varga Ivett, az akció partnere, az E.ON Hungária Csoport szóvivője a rendezvény kapcsán.

Hozzátette: a program kezdete óta már a háromezredik óvodás ajándékcsomagot adják át, azzal a szándékkal, hogy a benne rejlő, gondosan összeválogatott színes kréták, ceruzák, az első óvodai fogkefék és mesefigurás ágynemű, pizsama vagy éppen tornacipő segítse a legkisebbek beilleszkedését és hozzájáruljanak a gondtalan mindennapjaikhoz.

Az E.ON Hungária Csoport évek óta elkötelezetten támogatja a jövő generációját. Az energiavállalat idén immár tizenegyedszer csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezet „Iskolakezdés együtt!” segélyakciójához és 5 millió forint értékű támogatással járult hozzá a nehéz gazdasági helyzet miatt idén is dupla mennyiségű, kétezer iskolakezdési tanszercsomagot adományozó programhoz.

Varga Ivett: Hatodik éve dolgozunk azon az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen, hogy a kicsik első kortárs közösségi élménye oldott és örömteli legyen 
Varga Ivett, E.ON szóvivő: Hatodik éve dolgozunk azon az Ökumenikus Segélyszervezettel közösen, hogy a kicsik első kortárs közösségi élménye oldott és örömteli legyen
Fotó: Ökumenikus Segélyszervezt / La

Mivel a családok kisebbekből és nagyobbakból állnak, ezért nem csak az iskolásokra, de a kisebb testvérekre, az óvodásokra is gondolt a vállalat. Az iskolakezdés segítése után további 5 millió forinttal az óvodakezdő kisgyerekek évkezdését is dotálja, egyenként tízezer forint értékű csomaggal.

Az óvodakezdést segítő felajánlásból Somogy megyében 250 kaposvári, kastélyosdombói, kürtöspusztai és lakócsai gyermek részesült. Az ország más régióiban további kétszázötven budapesti, szolnoki, orosházai, miskolci, szendrői, olaszliszkai, novajidrányi, perei, boldogkőújfalui, felsődobszai és vizsolyi óvodás évkezdését segíti a cég és az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy az új életszakasz indulása az ő számukra is igazán örömteli legyen.

Az adományok átadása Kaposváron vette kezdetét, és hogy még teljesebb legyen a gyermekek öröme, a szervezők egy interaktív műsorral is meglepték a rendezvényen résztvevő óvodásokat. Az adománycsomag egy tisztasági csomagot (fogkefe, fogkrém, szappan, törölköző, zsebkendő), továbbá kézműves- és kreatív foglalkozáshoz használható eszközöket (vízfesték, ceruza, papírragasztó, gyurma, zsírkréta, rajzlap, írólap), valamint egyéni, illetve intézményi igényekre szabott ajándékot tartalmaz.

„Az Ökumenikus Segélyszervezet munkája során mindig a rászoruló családok, gyermekek komplex támogatására törekszik. A kaposvári Biztos Kezdet Gyerekházában nyújtott alapszolgáltatásokon túl egész évben változatos programokkal és fejlesztő foglalkozásokkal segítik az intézmény környezetében élő rászoruló családokat" – nyilatkozta Bacza Barbara, az Ökumenikus Segélyszervezet kaposvári intézményének vezetője az adományok átadásakor.

Kitért rá: az iskolakezdés előtt tanszercsomaggal támogatták a gyermeket, most pedig a segélyszervezet stratégiai partnerének, az E.ON Hungária Csoportnak köszönhetően óvodás korú gyermekek családjainak a válláról tudnak levenni egy kis terhet.

A támogatás a szomszédos országban folyó háború hatásai és a nehéz gazdasági helyzet miatt is nagy segítséget jelent, hiszen sok rászoruló család került még nehezebb anyagi helyzetbe.

Kapcsolódó írásaink