Belföld

Nevelőszülőket keresnek Budapest vonzáskörzetében

Családokat, házaspárokat keres a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nevelőszülői csoportja Budapest és maximum 40 km-es körzetében nevelőszülői feladatokra.

Nevelőszülőket keresnek Budapest vonzáskörzetében
Szükség esetén szakemberek: fejlesztőpedagógus, gyermekpszichológus, gyógytornász segítségét is igényelhetik a nevelőszülők
Fotó: MH/Purger Tamás

A megfelelő jelentkezőket előzetes megbeszélések alapján választja ki a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. A nevelőszülők munkájukat foglalkoztatási jogviszonyban végzik, ezért juttatások illetik meg őket. A nevelőszülőknek nem a vérszerinti szülők másolása a dolga, hanem valódi családi minták nyújtása, és ezzel egyidejűleg a vér szerinti családdal való kiegyensúlyozott kapcsolattartás.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagy hangsúlyt fektet a gyermekek személyre szabott gondozására, nevelésére és fejlesztésére; ennek érdekében a nevelőszülők munkáját gyermekorvos és gyógypedagógus is támogatja. Szükség esetén külső szakemberek – például fejlesztőpedagógus, gyermekpszichológus, gyógytornász - segítségét is igénybe veszik.

Várják olyan családok, házaspárok jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek magukban arra, hogy állami nevelésben élő gyermekeknek szerető, biztonságos otthont és támogató családi hátteret biztosítsanak.

További információ a [email protected] e-mail címen vagy a 06-30-520-50-87-es mobilszámon.

Kapcsolódó írásaink