Belföld

Megújuló református óvodák a Tiszántúlon

Jelenleg huszonhárom helyszínen tart vagy ért már véget óvodaberuházás a Tiszántúli Református Egyházkerület területén. A mándoki intézményre például csaknem félmilliárd forintot költöttek.

Megújuló református óvodák a Tiszántúlon
Óvoda felújítása Tardoson (képünk illusztráció)
Fotó: MH

Manapság a médián keresztül olyan értéktelen ideológiákkal próbálják meg a gyerekeket befolyásolni és átformálni, amelyek „öt, tíz vagy ötven évig fognak fennmaradni”, romboló hatásukat azonban már most kifejtik – hangoztatta hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Mándokon Soltész Miklós.

A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a kilencszáz négyzetméter alapterületű, csaknem félmilliárdos állami támogatással felépített új református óvoda átadásán emlékeztetett, a kabinet által indított országos fejlesztési programban az egyházi tanintézmények épületei is megújulnak.

Soltész Miklós aláhúzta, jelenleg huszonhárom helyszínen tart vagy ért már véget óvodaberuházás a Tiszántúli Református Egyházkerület területén. A nagyobb és közepes települések, mint Debrecen, Nyíregyháza, Szeged vagy Kisvárda mellett Mándok is részesült e programból, sőt, az ötezernél kevesebb lakosú városok közül egyedül itt épülhetett fel református óvoda az országban, ami jól bizonyítja a helyi összefogást – mondta az államtitkár.

Tilki Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, Mándok mellett a Felső-Tisza vidéke gazdagodik ezzel az óvodával, de a legfontosabb dolog mégis az lesz, hogy milyen munka zajlik majd ebben az intézményben. A mándoki intézménybe hatvanöt gyermek járhat, az épület úgynevezett „mini” bölcsődei része pedig tizennégy kicsit fogadhat be.

Kapcsolódó írásaink