Belföld

Kövér László fogadta Porfirije szerb ortodox pátriárkát

Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban fogadta Porfirije szerb ortodox pátriárkát hétfőn  közölte az Országgyűlés Hivatala az MTI-vel.

Kövér László fogadta Porfirije szerb ortodox pátriárkát
Kövér László, az Országgyűlés elnöke
Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A közlemény szerint az Országgyűlés elnöke több mint szimbolikus eseménynek nevezte a találkozót egy olyan helyzetben, amikor Európa keleti felét háború pusztítja, nyugat felől pedig a keresztény és az emberi identitást éri támadás.

Kövér László a béke emberének nevezte a pátriárkát, akinek megköszönte a szerbmagyar megbékélésért és a két ország kiemelkedően jó kapcsolataiért tett erőfeszítéseit  írták.

Jelezték: a házelnök szerint sok területen hasonló a helyzet Európában, mint ötszáz éve volt, hiszen ma is nemzeti és keresztény önazonosságunkért kell megküzdenünk.

Porfirije szerb ortodox pátriárka és Kövér László egyetértett abban, hogy Európa népeit a szellemi gyökerek és a keresztény identitás elvesztése fenyegeti, amit csak közös erőfeszítéssel és összefogással, a normalitás erejének felmutatásával akadályozhatunk meg  áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink