Belföld

Szabad a pálya kerékpárral – a fővárostól a magyar tengerig

Habár a legjobban várt, a fővárost a Balatonnal összekötő szakasz utolsó eleme valóban csak most készült el, a kerékpáros infrastruktúra kiépítése már hosszú idő óta zajló komplex fejlesztés – hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő Magyarország kormányának legújabb videójában.

Szabad a pálya kerékpárral – a fővárostól a magyar tengerig
A kerékpározás népszerűsítése kulturális és idegenforgalmi jelentőségű is
Fotó: MH/Purger Tamás

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára elmondta, hogy a legújabb, 27,4 kilométer hosszú szakasz átadásával nem csak a Fővárosból a Balatonra közlekedőknek lett egyszerűbb az élete, de a környéken élőknek is könnyebb elérni úti céljaikat, és biztonságosabban, kényelmesebben lehet megközelíteni a Balatont. 

Révész emellett kiemelte, hogy a Balatonig vezető kerékpárút csak a fejlesztések egy része, hiszen számtalan kerékpáros út épült ki az országban, többek között például a Tisza-tó kör kiépítése is nemrégen fejeződött be. A fejlesztések közé tartozott számos olyan hiánypótló szakasz is, mint például a Budapest–Szentendre vonal, amelynek meg is ugrott a forgalma az átadás óta – hívta fel rá a figyelmet az államtitkár.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta, 2018 óta a magyar kormány csak hazai forrásból 10-12 milliárd forintot költött a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésre. A kormányszóvivő ehhez hozzátette, hogy a Budapest–Balaton kerékpárút és az ehhez hasonló beruházások a kikapcsolódáson túl turisztikai potenciált is hordoznak a környező települések számára, hiszen ezek segíthetik őket a turisztikai vérkeringésébe való becsatlakozásban.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink