Belföld

Tanszercsomagokkal segíti az iskolakezdést a KDNP

Az együttműködés több évre nyúlik vissza az Ökumenikus Segélyszervezettel

Idén is tanszercsomagokkal segíti a tanévkezdést a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), a felajánlásokat pénteken adták át az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli központjában.

Tanszercsomagokkal segíti az iskolakezdést a KDNP
Képünk illusztráció
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője kiemelte: az együttműködés több évre nyúlik vissza az Ökumenikus Segélyszervezettel, egy olyan hagyomány, amit szeretnének idén is folytatni. Különösen fontosnak tartotta, hogy minél több családnak nyújtsanak segítséget, akiknek nehézséget okoz a gyerekek iskoláztatása.

Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke utalva a segélyszervezet akciójára, miszerint Töltsük meg együtt 2000 rászoruló gyermek iskolatáskáját!, kiemelte: nem lehet kétezres számban maximálni azok számát, akik rászorulnak a felajánlásokra. A rászorulóknak bármikor jól jön a segítség – mutatott rá.

Rétfalvi Dorottya, az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjának vezetője köszönetet mondott a felajánlásért, és egyúttal az esélyegyenlőségen alapuló iskolakezdés fontosságát hangsúlyozta.

Sikerült az előzetesen tervezett kétezer tanszercsomagot összeállítani, de újabb és újabb megkeresések érkeznek hozzájuk. Nemcsak tanévkezdéskor érkeznek kérések, hanem folyamatosan év közben is – tette hozzá. Most mintegy száz család iskolakezdését könnyítik meg az KDNP által átadott tanszercsomagok, amelyek iskolatáskát, tanszereket, füzeteket, íróeszközöket tartalmaznak.

Kapcsolódó írásaink