Belföld

Kampányt indít a Fiatal Családosok Klubja

A Ficsak 11 Alapítvány bízik benne, hogy minden új, a kerületbe költöző megtalálja a városrészben azt, amire vágyik, és annyira szeretni fogja a lakhelyét, mint azok, aki már ott élnek, dolgoznak, tanulnak. Hiszen Újbuda az élet minden területén egyedülálló lehetőségeket kínál – véli a civil szervezet.

Kampányt indít a Fiatal Családosok Klubja
Fotó: MH/Purger Tamás

A Ficsak 11 Alapítvány kampánya során a 2020 után beköltöző családokra koncentrál, mivel az utóbbi időben a kerületben sorra épülnek és cserélnek gazdát az ingatlanok, sok az új lakos. A civil szervezet eltökélt szándéka, hogy a hozzájuk hasonló konzervatív, családcentrikus értékrendet valló, Újbudára újonnan beköltöző családokat és családalapítás előtt állókat köszöntse az új otthonukban.

Régi, kedves hagyomány elevenítenek fel ezzel, hiszen a közösségbe újonnan érkezőket mindig is az új lakhelyre jellemző tárgyakkal, különlegességekkel ajándékozták meg. Ezt a letűnt szokást szeretnék visszahozni azzal, hogy minden Újbudára költöző családnak egy ajándékcsomaggal kedveskednek, és nyereményjátékra hívják őket.

Céljuk, az új lakók összetartó közösségbe való integrálása, valamint bíztatni őket, hogy aktívan vegyenek részt a Ficsak 11 Alapítvány által szervezett programokon, melyeket gyakran kifejezetten a részükre rendeznek, hogy megismerjék a kerületet.

Az Újbudára 2020 után költöző lakosok a szervezet internetes oldalán történő regisztrációt követően a Ficsak Családi Központban vehetik át az Új beköltözők ajándékcsomagot, amely kifejezetten az új lakosok számára lett összeállítva. Található benne egy egyedi, limitált darabszámban készült, ikonikus Újbudai nevezetességeket bemutató ajtódísz, ami éke lehet az otthonuknak.

Elkészült az Új beköltözők kuponfüzet is, ami összefogja azokat a szolgáltatókat, amelyek kiemelkedőnek számítanak a kerületben és Budapesten egyaránt. A kuponfüzet a szolgáltatók által felajánlott kedvezményeket tartalmazza.

A kampányhoz kapcsolódóan összeállították az Isten hozott Újbudán című kiadványt is, ami a XI. kerületi civil egyesületeket és az újbudaiak körében méltán népszerű, közösségi, aktív vagy csendesebb kikapcsolódásra alkalmas helyszíneket mutatja be néhány érdekességgel, elősegítve ezzel az új lakókörnyezet felfedezését.

Napjainkban több mint 144 ezer ember él Újbudán, amely 2005 óta hivatalosan is a főváros legnépesebb kerülete. Sokan választják lakhelyül, mivel Budapest jól megközelíthető részén helyezkedik el, könnyen elérhetők a bölcsődék, az óvodák és az iskolák. A kerületben kiemelkedő színvonalú felsőoktatási intézmények működnek, amelynek tanulói felveszik a versenyt Európa bármely egyetemének hallgatóival.

Számos multinacionális, közép- és kisvállalkozásnak köszönhetően Magyarországon a kerületben a legalacsonyabb a munkanélküliek száma, amelynek társadalmi és gazdasági hatása nap mint tapasztalható, érezhető. Mindezek mellett a városrész sportolási, szórakozási, kulturális lehetőségekben is bővelkedik, amelyek közül többet a Ficsak 11 Alapítvány szervez.

Kapcsolódó írásaink