Belföld

Továbbra is jogszerű az SZFE működése

Hivatalosan is reagált az elmúlt napok sajtómegjelenéseire a Színház és Filmművészeti Egyetem, amelynek közlése szerint a modellváltás sikeres, működésük jogszerű és törvényes.

Továbbra is jogszerű az SZFE működése
Fejlesztések hada zajlott le, köztük új kollégiumot kaptak a hallgatók
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az immáron két éve megkezdett modellváltási folyamat legfontosabb lépései sikeresen megtörténtek – közölte a Színház és Filmművészeti Egyetem, amely intézménnyel kapcsolatban több találgatás is nyilvánosságot kapott.

Napjainkra az intézmény „költségvetésileg, infrastrukturálisan és szervezetileg is stabil intézmény, mely szakmailag fejlődő működési pályán van,” ami hosszú távra biztosítja az előrehaladás lehetőségét, a minőségi munka megvalósítását. 

A modellváltást követően fejlesztések sokaságát indították el – áll a tájékoztatásban –, amelyek a külvilág számára részben láthatók, részben láthatatlanok, de valamennyi a hallgatói megelégedettség elérésének irányába mutat.

Felújították az oktatási épületeket, új kollégiumot kaptak a diákok, olyan speciális nagyértékű eszközbeszerzések valósultak meg, amelyek hatására nemzetközi szinten is modern technikai környezetben folyhat az oktatás. Takarékos és ésszerű gazdálkodással olyan rendszereket alkottak, amelyek jó anyagi lehetőségeket biztosítanak az oktatók és hallgatók szakmai előmeneteléhez. 

Szóltak arról is, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen zajló szervezeti modernizálásból fakadó személyi változásokban hozott döntéseik megalapozottak, előkészítettek, átgondoltak és jogszerűek. Ennek megfelelően az érintett bizottságok és a Doktori Iskola személyi változásai a Nemzeti Felsőoktatási Törvénynek, a doktori iskolák működését meghatározó jogszabályoknak, az egyetem hatályos Szervezeti és Működési Szabályzatának, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság jelentésében megfogalmazottaknak megfelelően jogszerűek. Az átalakulással érintett szervezetek jelenleg is működőképesek – zárul a közlemény.

Kapcsolódó írásaink

Sikertörténet az egyetemi modellváltás

ĀA rektor és a kancellár szava továbbra is meghatározó, a kuratórium pedig színes grémium, amelyben politikusok mellett akadémikusok, egyetemi vezetők, üzletemberek is helyet kaptak