Belföld

Rekordszámú hallgató, új műhelyek és oktatók az MCC-ben

Az idei képzési évre jelentősen átalakult az MCC–Mindset Pszichológiai Iskola

Hatezer hallgatóval kezdi meg a 2022/23-as képzési évet a Mathias Corvinus Collegium (MCC), amelynek több új műhelye is lesz szeptembertől. Újabb külföldi vendégoktatók is érkeznek az immáron 26 éves intézménybe, amelynek képzései és közéleti programjai már 24 helyszínen érhetőek el a Kárpát-medencében – derült ki az intézmény közleményéből.

Rekordszámú hallgató, új műhelyek és oktatók az MCC-ben
Mathias Corvinus Collegium (MCC) logója
Fotó: Facebook

Évről évre bővül az MCC hallgatói létszáma, az új képzési évben már mintegy hatezren tanulnak különböző képzési programokban az intézmény falain belül – olvasható a Mathias Corvinus Collegium közleményéből. A felső tagozatos általános iskolásoknak szóló Fiatal Tehetség Program (FIT) Kárpát-medence-szerte 23 városban mintegy 1500 diákkal kezdi meg az új tanévet ősszel. Kiemelték, a Középiskolás Programban (KP) 15 központban 3700, az Egyetemi Programban (EP) pedig 7 központban 600 diák tanul szeptembertől. Emellett olyan képzési projektekben is részt vehetnek az érdeklődők az MCC-ben, mint például a Roma Tehetség Program vagy a Közéleti Programok. 

Az idei képzési évben új műhelyekkel és új szakemberekkel is gazdagodik az MCC. A Jogi Iskola keretein belül megalakult a Modern Jogi Tanulmányok Műhely, amelynek vezetője Menyhárd Attila jogász, ügyvéd, egyetemi tanár, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar korábbi dékánja és tanszékvezetője. Megjegyezték, a Média Iskolán belül két új műhely is létrejött: a Story Lab-et, Köbli Norbert Balázs Béla-díjas magyar forgatókönyvíró, a Vállalati Kommunikáció Műhelyt pedig Ludvig Orsolya, a Heineken Hungária korábbi vállalati kapcsolatok és kommunikációs vezetője irányítja. A Társadalom- és Történelemtudományi Iskola ad otthont a megalakuló Építészeti Műhelynek, amelynek vezetője Erhardt Gábor Ybl - díjas építész.  

Az idei képzési évre jelentősen átalakult az MCC–Mindset Pszichológiai Iskola, amelynek teljesen új műhelyeiben folyik ezentúl a szakmai munka. A Sport és Teljesítmény Műhelyt Fülöp Ákos sportpszichológus, a Kognitív Idegtudomány Műhelyt Barsy Boglárka neurobiológus, a Család, Gyermek és Társadalom Egészsége Műhelyt pedig Pászthy Beáta egyetemi docens, gyermek-, és ifjúságpszichiáter vezeti. Az MCC–Mindset Pszichológiai Iskola új vezetője a Junior Prima díjas Bunford Nóra gyermek és ifjúsági klinikai szakpszichológus, a Lendület Fejlődéstani és Transzlációs Idegtudomány Kutatócsoport vezetője.

Az idei képzési évben várhatóan mintegy 15 külföldi szakember erősíti az MCC oktatói állományát. A Visiting Fellowship Programban részt vevő új vendégoktatók között olyan neves kutatók is vannak, mint például a brit Andrew John Laughland, az Oxfordi Egyetem alumnusa, az Európa Parlament korábbi munkatársa, valamint Ács Zoltán magyar származású amerikai kutató, a Columbia Egyetem Nyugat-Európa Intézetének tudományos munkatársa, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Újra a vendégoktatói között tudhatja az intézmény Peter Boghossian világhírű amerikai filozófust, számos nemzetközileg is nagy visszhangot kiváltó publikáció és sikerkönyv szerzőjét és Csepregi Gábor magyar származású kanadai filozófust, filozófiai antropológust. Többek között továbbra is az MCC-t erősíti a Harvard Egyetemen végzett Gladden John Pappin, az American Affairs társalapítója, a Dallas-i Egyetem docense, Calum TM. Nicholson szociálantropológus, Cambridge-i oktató, Stephen Travis Sholl amerikai történész, Hubertus Ruel, az üzleti diplomácia szakértője és Edouard Husson francia történész – írták.

A Mathias Corvinus Collegium idén is számos hazai és nemzetközi szakmai rendezvényt szervez, ezek közül is kiemelkedik a szeptember végi MCC Budapest Summit, amely ezúttal az orosz–ukrán háború gazdasági hatásait elemzi majd neves hazai és külföldi előadók részvételével – olvasható a közleményben. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom